De kunst van het verleiden | Carli Hermès 25 jaar topfotograaf

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Erotisch, eigentijds, bevreemdend en verleidend zijn al 25 jaar de belangrijkste kenmerken van het werk van topfotograaf Carli Hermès. Of hij nu in opdracht fotografeert of vrij werk maakt, zijn beelden zijn altijd prikkelend, spannend en op verrassende wijze gestileerd. De tentoonstelling De kunst van het verleiden – Carli Hermès 25 jaar topfotograaf in CODA Museum Apeldoorn toont tot en met 26 januari 2014 een overzicht van hoogtepunten uit het oeuvre van Carli Hermès.

Met uitgesproken vormen, kleuren en menselijk expressie vertelt Carli Hermès een verhaal van en over mensen. Erotiek en een vervreemdende werkelijkheid spelen steeds een belangrijke rol. De scheiding tussen de autonome kunstenaar die vrij werk maakt en de fotograaf die in opdracht een reclamecampagne produceert, is bijna niet te maken. Ze komen uit elkaar voort en lopen in elkaar over.

De carrière van Carli Hermès kreeg in 1992 een vliegende start met de reclamecampagne die hij voor Droste Cacao maakte. Hierin combineert hij het moederschap met erotiek en laat hij tieners met elkaar zoenen. De reclames maakten veel indruk en kregen zelfs een Gouden Leeuw in Cannes voor beste commercial wereldwijd. De Reclame Code Commissie was echter een andere mening toegedaan en verbood uitzending. In 2010 moest hij zich opnieuw verantwoorden voor de campagne Shameless voor Suit Supply omdat de Reclame Code Commissie vrijwel direct na verschijning klachten ontving. Toen waren zij echter van mening dat de grenzen van het toelaatbare niet overschreden werden. “De poses van de vrouwen zijn weliswaar uitdagend en sexy maar niet pornografisch. […] De foto’s zijn van mooie kwaliteit en hebben door compositie en kleurgebruik een hoog kunstzinnig

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s