Un peu de terre sur la peau

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

CODA Museum presenteerde tot 24 maart, in samenwerking met la Fondation d’entreprise Bernardaud, op bijzondere wijze de hedendaagse keramische sieraden van negentien internationale kunstenaars in de tentoonstelling Un peu de terre sur la peau. Klei is zonder uitzondering het basismateriaal van de ruim honderd sieraden die CODA Museum toont.

De sieraden in deze tentoonstelling geven een frisse, persoonlijke visie op het hedendaags sieraadontwerp en klei als materiaal. Een aantal werken verwijst naar facetten uit de kunstgeschiedenis en tradities die verbonden zijn met het sieraad, terwijl andere sieraden opnieuw hun plaats en betekenis uitvinden of voortkomen uit materiaalonderzoek.

Un peu de terre sur la peau laat daarnaast zien hoe de kunstenaars oude vormen van expressie in een nieuw daglicht plaatsen.

CODA Sieradencollectie
CODA Museum heeft twee collecties waarop al meer dan 100 jaar verzameld wordt: een historische collectie en een collectie moderne kunst. De meest onderscheidende onderdelen van de collectie moderne kunst zijn werken van en op papier, kunstenaarsboeken en hedendaagse sieraden. De sieradencollectie van CODA Museum geeft niet alleen een beeld van de ontwikkelingen in sieraadvormgeving, maar laat ook zien hoe de relatie van het sieraard tot de beeldende kunst, mode, design en vormgeving zich in afgelopen decennia heeft ontwikkeld. Thematische tentoonstellingen en monografisch presentaties brengen die ontwikkelingen in beeld.

 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s