Rob Voerman & Miyuki Okuyama

Disturbia toont een selectie werken van beeldend kunstenaar en graficus Rob Voerman (Deventer, 1966) en fotograaf Miyuki Okuyama (Japan, 1973).Ark, Rob Voerman, CODA collectie

Het werk van Rob Voerman neemt je mee naar werelden die ‘onmogelijk’ zijn of buitenaards lijken. Ook post-apocalyptische werelden zijn te zien in zijn werk. Vergankelijkheid en deconstructie zijn terugkerende thema’s in het tweedimensionale werk en de sculpturen van Voerman. Zijn grafisch werk, tekeningen en schilderijen tonen geregeld utopische bouwwerken en onbekende werelden na de Apocalyps. De tekeningen laten veel ronde en cirkelvormige bouwwerken zien die gemaakt zijn van opvallende materialen. Het ruimtelijke werk van Voerman is opgebouwd uit weggooide en afgedankte materialen (hout, ijzer, glas en karton).

Tarnung #2, Rob Voerman

Zijn ruimtelijk werk heeft thematische overeenkomsten met het werk op papier daar waar het de basisvormen van de architectuur en de futuristische elementen betreft. Voerman stelt niettemin ook het eigenlijke functioneren ter discussie door ramen, deuren en meubels van hun bekende functie te ontdoen. Rob Voerman is met een aantal werken vertegenwoordigd in de CODA collectie.

 

Circus en Motel, Miyuki Okuyama

Miyuki Okuyama, fotograaf en partner van Rob Voerman, ziet fotografie niet als beelddrager van de werkelijkheid maar als middel om heden en verleden en verschillende werelden met elkaar te verbinden. Het feit dat Okuyama Japan verliet, is een terugkerend thema in haar werk.

Disturbia in CODA Museum is te zien tot 9 september 2012

www.robvoerman.nl | www.miyukiokuyama.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s