Niet voor Niets

Een museale collectie wordt gevormd door aankopen, bruiklenen en schenkingen. De tentoonstelling Niet voor Niets biedt een overzicht van de aankopen die CODA van 2004 tot en met 2011 heeft gedaan en brengt in beeld hoe een museale collectie opgebouwd wordt.

De CODA collectie wordt onder meer gevormd door een historische collectie, werken van en op papier, sieraden en ADO speelgoed. Niet voor Niets biedt een overzicht van deze collectie en de collectie-opbouw. De collectie hedendaagse kunst van CODA is gebaseerd op de verzameling die door het voormalige Van Reekum Museum vanaf 1978 werd opgebouwd. Deze collectie kent een aantal deelcollecties zoals schilderijen, sculpturen en grafiek van Nederlandse en internationale kunstenaars, een collectie ex libris, kunstenaarsboeken en een sieradencollectie.

CODA Museum heeft deze brede verzameling vanaf 2004 uitgebreid en aangescherpt door de nadruk te leggen op twee kerngebieden: beeldende kunst waarin papier de hoofdrol speelt en het hedendaags sieraadontwerp.

   
In de loop der jaren zijn de historisch voorwerpen die verhalen over lokale en regionale geschiedenis belangrijk gebleven, evenals moderne en hedendaagse kunst, sieraden, kunstenaarsboeken en kunst van en op papier. Ook het ADO speelgoed maakt een belangrijk onderdeel uit van de CODA collectie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s