Dieren op het doek

Dieren

CODA Museum presenteert om het jaar de resultaten van de schilderwedstrijd die het tijdschrift Atelier uitschrijft. Het thema van de wedstrijd en tentoonstelling in CODA Museum was in 2012 ‘dieren’. Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, opende deze tentoonstelling.

Dieren zijn al eeuwenlang een populair thema in de schilderkunst. Denk bijvoorbeeld aan de paarden van Wouter Verschuur (1812-1874), de romantische kattenschilderijen van Henriëtte Ronner-Knip (1821-1909), de koeien van Willem Maris (1844-1910) of de prachtige collectie schilderij met schapen die de kunstschilder Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) verzamelde. CODA Museum en het tijdschrift Atelier hebben zich laten inspireren door dieren in de schilderkunst en organiseren een schilderwedstrijd en tentoonstelling met het thema dieren.

Het ingezonden werk is beoordeeld door een vakkundige jury die gevormd wordt door voorzitter Rem de Boer, ere-jurylid Marianne Thieme, CODA directeur Carin Reinders, Marjolein Kruijt en Ives de Roo. De jury heeft niet alleen gelet op kleurgebruik en technische vaardigheden maar keek ook naar originaliteit en creativiteit. De beste inzending zijn tentoongesteld in CODA Museum.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s