Vrienden voor Vrienden

Pauw van Mark Mulders (collage)

Vrienden voor Vrienden is een nieuwe tentoonstellingsreeks in CODA Museum. Leden van de Vereniging MuseumVrienden van CODA Museum worden in de gelegenheid gesteld hun privécollecties te tonen aan een breed publiek en bezoekers deelgenoot te maken van hun passie voor een of meerdere kunstenaars. In deze eerste editie worden schilderijen, tekeningen en sculpturen van Karel Appel, Marc Mulders, Roger Raveel, Corneille, Herman Brood, Klaas Gubbels en Theo Mackaay getoond.

De werken komen uit een privécollectie die het resultaat is van een grote passie voor kunst en 25 jaar verzamelen. De begeleidende teksten in de tentoonstelling vertellen de bijzondere verhalen bij de werken en geven een impressie van zijn fascinatie voor de getoonde werken. Veel van de geëxposeerde werken zijn gemaakt met opvallende technieken en opmerkelijk materiaalgebruik. Zo bewerkte Herman Brood de gouache Bezie de mensch met injectienaald, inkt en zijn eigen bloed.

De tentoonstelling biedt tevens plaats aan een aantal kleurrijke pauwen (aquarel en collage) en lyrisch abstracte doeken van Marc Mulders. Karel Appel is in de tentoonstelling vertegenwoordigd met vier kunstwerken waarvan vooral de houten sculptuur Jumping fox and a virgin uit 1975 meteen de aandacht trekt. Ook zijn uitbundige composities van Corneille uit verschillende perioden bijeengebracht, waaronder twee bijzonder zeldzame werken op papier uit 1948; de begintijd van CoBrA.

De werken van Roger Raveel verwijzen duidelijk naar de fascinatie van de verzamelaar voor vorm en kleur. CODA Museum toont bovendien diverse stillevens van Klaas Gubbels en twee bronzen beelden van Theo Mackaay.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s