Helden, heksen en ander dapper volk


Als ik hoor dat kinderen mijn boeken mee naar bed willen nemen en het steeds weer opnieuw voorgelezen willen hebben, denk ik: goed zo, dat is wat ik wilde!  
Annemarie van Haeringen

Illustratie uit Kleine Ezel en het boebeest | Illustratie: Annemarie van Haeringen, auteur: Rindert Kromhout

Kleine Ezel heeft pech. Zijn vriendje Jakkie gaat spelen met de nieuwe auto van Kleine Ibis en Mama Ezel heeft geen tijd voor Kleine Ezel. Er is namelijk iets verschrikkelijks gebeurd! De woeste wind heeft een sok van het boebeest uit haar wasserij weggeblazen. Wat zal het boebeest boos zijn! Ondanks het risico een boos boebeest te treffen, besluit Kleine Ezel mama te helpen en op zoek te gaan naar die grote verloren sok…

Annemarie van Haeringen illustreerde dit gevoelige en mooie verhaal van Rindert Kromhout. Met prachtige tekeningen, collages en diverse technieken brengt zij thema’s als grote en kleine angsten overwinnen en vriendschap in beeld. De kleuren en details van de paginagrote platen onderstrepen de fijngevoelige sfeer van het verhaal.

CODA Museum biedt met de kindertentoonstelling Helden, heksen en ander dapper volk van 6 september 2011 tot en met 8 januari 2012 ruimte aan de illustraties van Annemarie van Haeringen en gaat in op thema’s als angst, heldenmoed, vriendschap en dapper zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s