Forest Fairytales

Kunst en sprookjes hebben veel gemeen. Beide kunnen verwarren, verwonderen of verstoren. De nieuwe tentoonstelling Forest Fairytales in CODA Museum laat bezoekers vanaf 15 oktober 2011 een inspirerende en mysterieuze wereld verkennen die gecreëerd is door negentien Apeldoornse kunstenaars.

Gastcurator Guido de Vries selecteerde voor deze tentoonstelling kunstenaars die werkzaam zijn in uiteenlopende disciplines. Het resultaat is een fascinerende mix van muurschilderingen, (video)installaties, fotografie, mode, sculpturen, wandkleden en sieraden die de toeschouwer naar een andere werkelijkheid brengt; een werkelijkheid die los lijkt te staan van de dagelijkse realiteit. Tegelijkertijd biedt Forest Fairytales de afstand die soms nodig is om de eigen omgeving anders te bekijken en met een hernieuwde blik de wereld te bezien. Door te spelen met dromen, perspectief, kleuren en vormen prikkelt Forest Fairytales de zintuigen. In deze sprookjeswereld staat de persoonlijke ervaring centraal en hoort, ziet, voelt of ervaart geen enkele bezoeker hetzelfde verhaal. De getoonde verhalen zijn lichtvoetig, kleurrijk en verfrissend, maar ook geladen, duister en grimmig…

Forest Fairytales toont werk van Anke Land, Camiel Andriessen, Emiel Bruggeman, Ferry Staverman, Guido Nieuwendijk, Iris Burghout, Irma Boxman, Jacintha Bierens, Liesbeth Rommers, Linda Mosterd, Marije Vermeulen, Nicolette Klerk, Ranko Skenderija, Sandrijn van der Horst, Vincent Rijnbende en Zyanya Keizer. Daarnaast is er ook werk te zien van Jan Freark Wierda (1954 – 2011) en Sietske Oudman (1976 – 2004). De poster van Forest Fairytales is ontworpen door bureau Faam. Het fantastische interieurontwerp van de tentoonstelling werd gemaakt door interieurarchitect Jesse van Lienen.

www.jessevanlienen.nl | www.faam.nu | www.guidodevries.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s