055: Birgit Stigter | Verbindingen

  

CODA Museum biedt Apeldoornse kunstenaars met de tentoonstellingenreeks 055: de gelegenheid hun werk te exposeren. Beeldend kunstenaar Birgit Stigter toonde van 6 april tot met 5 juni 2011 onder de titel Verbindingen het resultaat van een aantal bijzondere reizen met camera.

Birgit Stigter fotografeerde in de steden Beijing en Berlijn en probeerde zo de overeenkomsten tussen de twee keizerlijke steden vast te leggen. De beelden laten zien dat Beijing een snelgroeiende Aziatische metropool is die de vensters naar de wereld steeds meer opent terwijl Berlijn zich laat zien als oude, Europese stad die voortdurend in ontwikkeling en beweging is. Beide steden hebben bovendien een wereldberoemde muur. De ene is gevallen, de ander wordt nog dagelijks bewandeld. Beijing en Berlijn kunnen daarnaast bogen op een een bruisend cultureel leven.

Stigter fotografeerde met een Hasselblad op rolfilm en maakte de afdrukken handmatig. Deze afdrukken bewerkte vervolgens op de huid met scalpeermesjes en naalden. De abstracte tekeningen die zo ontstaan vullen het beeld van de eigenlijke foto aan.

www.birgitstigter.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s