Over Eva

Goed Werk is de website van Eva Schaap. Op dit moment werk ik bij CODA Museum in Apeldoorn waar ik verantwoordelijk ben voor tekst en beeld van diverse tentoonstellingen en de bijbehorende pr, gerelateerde publicaties, zaalteksten, interviews, tentoonstellingsfilms, persberichten en diverse artikelen. Naast mijn werk werk ik op projectbasis als vertaler, tekstschrijver en beeldredacteur. Op freelance basis ben ik als hoofdredacteur verbonden aan La Gazzetta dei Colori, een uitgave over Italiaans design, architectuur en kunst. Meerdere malen per jaar treed ik op als gecommitteerde op de Hogeschool Utrecht voor de studierichting Media en Journalistiek. Hier beoordeel ik samen met een docent van HU de afstudeerscripties en eindpresentaties van studenten in het laatste jaar.

Meer over mijn achtergrond: Na het gymnasium ben ik begonnen met de studie Engelse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Mijn interesses voor kunst bleek echter meer bevredigd te worden door de studies Vergelijkende Kunstwetenschappen en Amerikanistiek. Een combinatie van vakken van beide studies werd dan ook mijn specialisatierichting. Gedurende de laatste twee jaar van mijn studie ben ik werkzaam geweest als kunst- en eindredacteur bij dagblad De Gelderlander in Nijmegen. Na mijn afstuderen heb ik hier een vaste aanstelling gekregen en de postdoctorale opleiding Journalistiek aan de Rijksuniversiteit in Groningen gevolgd. Na deze opleiding heb ik bij De Gelderlander een combinatiefunctie van kunstredacteur en coördinerend eindredacteur vervuld.

Na een aantal jaar ben ik overgestapt naar Frame Publishers, uitgever van de Engelstalige design- en architectuurtijdschriften FrameElephant Magazine en Mark en diverse boeken. Toen echter de functie van eindredacteur bij DSV Media, uitgever van De Smaak van Italië, aangeboden werd, heb ik deze aangenomen. Hier heb ik een aantal jaar gewerkt als coördinerend eindredacteur en later als (adjunct) hoofdredacteur. In die hoedanigheid ben ik verantwoordelijk geweest voor de invulling, uitstraling en ontwikkeling van een aantal titels (zowel papieren als digitale uitgaven). Concreet betekent dat dat ik blad-, website- en boekopzetten ontwikkelde en verantwoordelijk was voor tekst, onderwerpen, beeld, vormgeving als ook budgetten, planningen en de aansturing van redacteuren, vormgevers en fotografen in binnen- en buitenland. DSV Media is in afgelopen jaren uitgegroeid tot een goedlopende uitgeverij met een eigen creatieve studio en met een groot aantal gerenommeerde partners en opdrachtgevers; van KLM Alitalia en VacanceSelect via Lavazza en illy naar Eliza was here en Villa Massa. DSV Media deelt het pand met De Uitgeeftak. Voor De Uitgeeftak heb ik op projectbasis aan een aantal commerciële uitgaven gewerkt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s