Eindeloos hetzelfde en geen ogenblik gelijk

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


WEERWOLKENWATERLICHTLUCHTLANDWEER
WOLVENWATERLICHTLUCHTLAM

STIL EVEN              STIL         EVEN STIL              EVEN STILLEVEN
STILLEVEN

WAT WILLEN WE WETEN?
WAT WILLEN WE?
WAT?
WILLEN WE WAT?
WILLEN WE WEL WAT WETEN?
WILLENWEWEL?

In het werk van beeldend kunstenaar Lam de Wolf dansen de woorden, bewegen de kleuren en praat het materiaal. Ze speelt niet alleen met syntaxis, woordbetekenis, kleuren, patronen en lichtval maar ook met waarneming, het mentale lexicon en de manier waarop het brein woorden en taal verwerkt. Associatie, repetitie en woordvervorming maken haar werk niet alleen tot ruimtelijke werken maar ook tot moderne poëzie. Het autonome werk van Lam de Wolf betreft vaak grote wandinstallaties die geconstrueerd zijn op een grid van spelden. De gebruikte harde of zachte stoffen vormen gezamenlijk een gelaagde en dynamische structuur.

De fascinatie van Lam de Wolf (1949) voor taal, woorden en semantiek wordt gereflecteerd in welhaast al haar recente werk. De Lijnwoorden zijn daar een goed voorbeeld van. Op de wand maakt zij woordblokken door het gekozen woord te herhalen tot er een perfecte vorm ontstaat. Deze woordblokken variëren in grootte en ontlenen hun kracht aan de herhaling. Het monumentale maar tegelijkertijd ook het detail, de kleuren en de nauwkeurigheid spreken aan terwijl haar inspiratiebronnen vaak even zo interessant zijn.

De tentoonstelling in het CODA Museum verzamelt een aantal installaties en monumentale werken van Lam de Wolf en is te zien van 11 november 2014 tot en met 18 januari 2015.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s