NU te zien in CODA Museum: Natuurkracht en Reinventing Nature

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het enige dat telt in de natuur is de cyclus van het leven. Geen boom zal kunnen overwegen melancholiek of dreigend te zijn, geen bloemenveld dat zichzelf decoratief of sprookjesachtig vindt. Het is de mens die het betekenissen als deze toedicht. Armando’s Schuldig Landschap is uit de recente Nederlandse kunstgeschiedenis waarschijnlijk het meest treffende voorbeeld. De (kunst)geschiedenis bewijst bovendien dat de natuur zich uitstekend leent als metafoor.

De tentoonstelling Natuurkracht biedt een brede selectie werken die de natuur als uitgangspunt of thema hebben. Het getoonde werk is in Nederland of door Nederlandse kunstenaars gemaakt in de afgelopen drie decennia. Reinventing Nature, een retrospectief van sieraden van Terhi Tolvanen dat eveneens geïnspireerd is op het thema natuur, maakt onderdeel uit van deze tentoonstelling.

12620a2830
Beeldend kunstenaar en sieraadontwerper Terhi Tolvanen (Helsinki, 1968) is wegbereider van een nieuw en origineel gebruik van natuur in het moderne (auteurs)sieraad. De natuur en hoe de mens die beïnvloedt, is een van de hoofdthema’s in haar sieraden. Bijzonder is Tolvanen’s aandacht voor detail, technische verfijning en inzicht in de praktische eisen die sieraden stellen. Opvallend in haar sieraden is dat de hand van de mens altijd op een vanzelfsprekende, logische manier aanwezig is. Hiermee laat zij zien dat met aandacht en zorgvuldigheid cultuur en natuur samen tot grote hoogte kunnen komen.

Natuurkracht  en Reinventing Nature zijn te zien tot 07.09.2014
Foto’s: Sushilla Kouwen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s