Waiting in the rain | ART+COM

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Wachten op het vliegveld is en blijft vervelend. Of je gaat op reis en wil het liefst op weg, of je gaat terug naar huis en daar zou je zo langzamerhand ook liever zijn dan in de hal van het vliegveld. Nu doet het gemiddelde vliegveld er alles aan om het wachten zo aangenaam mogelijk te maken met winkels, restaurants, bars, relax-stoelen, internetfaciliteiten en zelfs zones ingericht als regenwoud of speelparadijs.

De Berlijnse studio ART+COM maakt het wachten in Terminal 1 van Changi Airport in Singapore met de installatie Kinetic Rain allesbehalve vervelend. Deze ‘regen’ bestaat uit twee sets van 608 regendruppels die gemaakt zijn van lichtgewicht aluminium met een laagje koper. De regendruppels bewegen in loops van 15 minuten.

Wanneer we nu eens al die terminals op al die vliegvelden wereldwijd kosteloos beschikbaar stellen voor kunstprojecten en -installaties, muziekoptredens en theater, wat een feest zou dat wachten dan zijn…

Bekijk het filmje op de website van ART+COM: Kinetic Rain. ART+COM maakte in 2008 een soortgelijke installatie voor het BMW Museum.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s