Opgeprikt | Rebecca Coles

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De Britse papierkunstenaar Rebecca J Coles laat zich inspireren door de vlindercollecties van vroeger die in menig natuurmuseum te vinden zijn. Ook de museale wijze van presentatie – met een speldje op flanel geprikt en ingelijst – geeft Coles een moderne twist. Haar vlinders zijn veelal gemaakt van bladzijden uit boeken, tijdschriften en kranten. Iedere vlinder is op ambachtelijke wijze en met de hand gemaakt. Coles: “Ik ben bijzonder gefascineerd door het proces dat het platte papier verandert in driedimensionale vormen. Voor mijn werken kies ik papier in de juiste kleur en met de juiste fragmenten van tekst en afbeelding voor het totaalbeeld dat ik voor mijn werk voor ogen heb.”

Niet alleen de werken van Coles zijn indrukwekkend maar vooral ook het geduld en het ambachtelijke dat noodzakelijk is om ze te realiseren is fascinerend. Zo is de Stamp Series gemaakt van oude postzegels. De beelden hieronder geven een idee van het proces.

  

Met eigen ogen zien? Wie snel is kan nog (tot 24 juni) terecht voor haar solo-tentoonstelling in Surface ICA, Katie & Jo, New Kings Road, London. De rest van haar expo-agenda vind je hieronder.

Affordable Art Fair, Mark Jason Gallery, Singapore |23-25 november 2012
Affordable Art Fair, Mark Jason Gallery, Hampstead, London | 1-4 november 2012
artLONDON, Mark Jason Gallery, Royal Hospital Chelsea, London | 4-8 oktober 2012

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s