Oud en Nieuw | Bookàbar en La Celestina


Bookàbar | Rome

Heel lang geleden had een boekwinkel niets te maken met koffie of wijn. Tegenwoordig wordt lezen, een boek kopen en een goede kop koffie of een heerlijk glaasje op de mooiste manieren gecombineerd. Zo vind je in Rome Bookàbar. Volgens de Amerikaanse culturele gids Flavorpill en de makers van Lonely Planet een van de mooiste boekhandels in Europa. De volledig witte bar en boekwinkel werden ontworpen door de architect Firouz Galdo en beslaan zo’n 450 m2. Deze vierkante meters zijn voornamelijk gevuld met catalogi en boeken over kunst, architectuur, design en fotografie. En hoewel de bar onderdeel is van deze moderne architectuur is het aanbod hier toch vooral heel traditioneel Italiaans: koffie in alle varianten, panini, pizze, insalate en, geef ze eens ongelijk, prosecco, andere wijnen en sterke drank.

Bookàbar heeft een ingang aan Via Milano maar maakt onderdeel uit van het nieuwe deel van Palazzo delle Esposizioni. En als je hier dan toch geniet van de prachtige architectuur en het enorme boekenaanbod, bezoek dan zeker een (of meer) van de tentoonstellingen in dit palazzo. Een aantal is gratis toegankelijk.

Bookàbar | Via Milano 15-17 | Rome

La Celestina | Madrid

Boekwinkel La Celestina in Madrid behoort een heel andere categorie toe. Hoewel – hoe kan het ook anders – gespecialiseerd in theaterteksten en -boeken kun je bij de aanblik van de gevel niet anders dan denken aan het kleine antiquariaat in het boek The shadow of the wind van Carlos Ruiz Zafón. Hier geen koffie of een glas wijn maar de smaak van Spanje net na de Tweede Wereldoorlog met op de achtergrond vader Sempere en zoon Daniel aan het werk in hun boekwinkel aan Calle Santa Ana in Barcelona…

La Celestina | Calle de las Huertas 21 | Madrid

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s