Human Nature | Bahk Seon Ghi

De Koreaanse kunstenaar Bahk Seon Ghi maakt indrukwekkende sculpturen van brokken houtskool opgehangen aan nylon draden. Met deze installaties haalt Bahk gebruiksvoorwerpen en geometrische vormen uit hun context en verandert de wetten van de zwaartekracht. Objecten als tafels, trappen en fotolijsten en vormen als cirkels en druppels lijken door de ruimte en het licht te zweven; druppels vallen op de grond, de trap wil je beklimmen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Bahk onderzoekt de relatie tussen mens, natuur en natuurlijke hulpbronnen. Zijn voorkeur voor houtskool is diep geworteld in de tradities van zijn land waar houtskool een belangrijk rol vervult in reingingsrituelen en het weren van kwaadaardige geesten. Houtskool maar ook onderdeel uit van een Koreaanse traditie die de geboorte van een kind aankondigt. Bahk is gefascineerd door de eigenschappen van houtskool: “Bomen zijn al sinds het begin van de geschiedenis trouwe metgezellen van de mens. Ze staan symbool voor de rijke natuur. En natuur sterft maar wordt, met de seizoenen, telkens opnieuw geboren. Houtskool is een andere vorm van een boom en symboliseert het proces van sterven en weer tot leven komen.” Het werk van Bahk toont de band tussen worden, zijn en sterven en grijpt zo terug op het vanitas thema in de kunstgeschiedenis; het verbrande materiaal doet denken aan de dood maar ook aan leven en leven na de dood.

Bahk Seon Ghi werd geboren in SunSan in Zuid-Korea. Hij studeerde aan de Chung-Ang University in Seoul. In 1994 behaalde hij zijn Master of Arts waarna hij beeldhouwkunst studeerde aan de Accademia di Belle Arti di Brera in Milaan en het Barnet College in Londen. En hoewel je online niet bijzonder veel vindt over deze 45-jarige kunstenaar heeft Bahk toch een aantal internationale tentoonstellingen op zijn naam staan. Hij kreeg veel media-aandacht voor zijn bijna 3 meter hoge kroonluchter (installatie) die boven de ingang van Art Dubai 2009 hing. Galerie Andres Thalman (Zürich, Zwitersland) is een van zijn vertegenwoordigers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s