Hotel Stories: different people, different stories

Je ooit afgevraagd …
Wat er in de kamer naast je gebeurt?
Wat de barman allemaal hoort?
Wat het kamermeisje aantreft tijdens haar schoonmaakronde?
Hoe er over je gepraat wordt in de keuken terwijl jij rustig zit te eten?
Wat mensen achterlaten in hun kamer?
Wie er voor je op die matras geslapen heeft?
Wat er zich afspeelt achter de schermen van het hotel?

CODA Museum presenteert de unieke tentoonstelling Hotel Stories die vanaf 31 mei te zien, horen en beleven is. Hotel Stories is een schatkist boordevol verhalen, muziek, foto’s, films, kunstwerken en voorwerpen die bezoekers de hotelwereld in al haar facetten laat beleven. www.hotelstories.nl 

De rode loper, de lift, de lange gangen, de stille bar, de lege bedden en de smetteloze badkamers… Hotel Stories in CODA Museum is een beleving die begint bij ieders persoonlijke ervaring in en met het hotel. Het woord ‘hotel’ vertegenwoordigt een sterk merk dat wereldwijd op dezelfde manier geschreven wordt. Dit ‘merk’ heeft vele gezichten en refereert aan minstens zoveel verhalen en ervaringen.

Hotels hebben in de afgelopen decennia tot de verbeelding gesproken van schrijvers, dichters, musici en beeldend kunstenaars. Er zijn beroemde films en boeken verschenen met het hotel in de hoofdrol. Hotels zijn ook vastgelegd in verhalen en liedteksten. De bouwstenen van Hotel Stories komen uit deze verzameling .

Hotel Stories wordt vormgegeven door grafisch ontwerper Eloi Koster (winnaar Europan voor het ontwerp van het Deventer Havenkwartier; www.eloikoster.nl) en interieurarchitect Jesse van Lienen (www.jessevanlienen.nl).

Download de hier de poster.

Informatie
Hotel Stories is te zien, voelen en ervaren tot en met 16 september 2012. Op www.hotelstories.nl is meer informatie en inspiratie te vinden. Wij nodigen je van harte uit je eigen bijzondere, gekke, ontroerende of bizarre hotelverhaal te delen. Desgewenst kan dat anoniem!

Hotel Stories vertelt een aantal unieke verhalen. Een greep uit de tentoonstelling:

Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, The Exchange Hotel, Llove Hotel | Suzanne Oxenaar en Otto Nan
Suzanne Oxenaar en Otto Nan zijn respectievelijk artistiek en algemeen directeur van Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, The Exchange Hotel en Llove Hotel. Het zijn drie opvallende en uitzonderlijke hotels die wereldwijd opgemerkt worden. Oxenaar en Nan gaat het niet alleen om het ontwikkelen en uitvoeren van nieuwe concepten, maar ook om het creëren van plekken voor bijzondere ontmoetingen tussen gasten en de Nederlandse cultuur en de gasten onderling. Hotel Stories brengt deze drie hotels in beeld.
www.lloydhotel.com | www.exchangeamsterdam.com | http://llove.jp/

Linda Troeller | Chelsea Hotel
Chelsea Hotel in New York City heeft een rijke geschiedenis die gevormd wordt door de vele kunstenaars, muzikanten, schrijvers en dichters die er verbleven. Arthur C. Clarke schreef er zijn 2001: A Space Odyssey en ook schrijvers en dichters van de Beat Generation als Allen Ginsberg en Gregory Corso kozen Chelsea Hotels als woon- en werkplek. Bob Dylan, Janis Joplin en Iggy Pop schreven hier een aantal van hun bekende nummers. Chelsea Hotel is tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor kunstenaars. Fotograaf en kunstenaar Linda Troeller is één van hen. Zij fotografeerde de bijzondere gasten en vroeg hen hun belevenissen en verhalen op te schrijven in de vorm van een brief aan Chelsea Hotel. De sfeervolle en verhalende foto’s van Linda Troeller hebben een prominente plek in Hotel Stories. Speciaal voor deze tentoonstelling is een video gemaakt met Linda Troeller waarin zij een toelichting geeft op alle verhalen en beelden uit Chelsea Hotel. www.lindatroeller.com.

Frank De Mulder | Love Hotel
De Belgische mode- en Playboyfotograaf Frank De Mulder (1963) wordt wereldwijd geroemd. Zijn werk is niet alleen stijlvol maar is ook altijd prikkelend. En hoewel hij zelf zegt niet te willen provoceren, kan gerust gesteld worden dat hij zich voortdurend op de grens begeeft van wat kan en niet kan, wat nog mag of verboden is en wat verhult of juist toont. Dat feit maakt zijn werk buitengewoon intrigerend. Zo ook de beelden uit Love Hotel. Hotel Stories laat met deze film van stilstaande beelden zien wat er op het gebied van lust en liefde in het Love Hotel van De Mulder achter gesloten deuren gebeurt. www.frankdemulder.com

Bed-In van John Lennon & Yoko Ono
John Lennon en Yoko Ono bleven in 1969 een week lang in het bed van suite 902 van het Amsterdamse Hilton Hotel als protest tegen de oorlog in Vietnam. De beroemde Beatle en zijn vrouw waren wereldwijd voorpaginanieuws. Nico Koster, fotograaf van de Telegraaf, was destijds in de gelegenheid om een uitgebreide fotoserie van deze ‘Bed-In’ te maken. Maar hij raakte de negatieven van deze unieke serie kwijt. Dat veranderde pas toen zijn dochter ze in 2009 onverhoopt tussen haar babyfoto’s terugvond. De prachtige zwart-wit foto’s van deze vreedzame actie waarmee John Lennon en Yoko Ono geschiedenis schreven, zijn te zien in Hotel Stories.

Lucy in the Sky
Het Havenkwartier in Deventer is volop in ontwikkeling en biedt ruimte aan creatieve, nieuwe initiatieven. Projectleider Guido deVries, de SpaceCowboys (kunstenaars Albert Dedden en Paul Keizer) en Timo Bralts van ontwerpbureau Bestwerk bedachten voor het dak van het atelier van de Space Cowboys een kleine, ruimtelijke toevoeging waar je aangenaam kunt verblijven en logeren. Het project kreeg de titel Lucy in the Sky en werd geadopteerd en gefaciliteerd door Architectuurcentrum Rondeel. Vier ontwerpteams hebben vervolgens vier verblijfeenheden ontworpen voor vier locaties. Omdat dit uitzonderlijke en opvallende initiatief je laat nadenken over de eigenlijke locatie van een verblijfruimte of hotelkamer, de wensen en de mogelijkheden, is een impressie opgenomen in Hotel Stories. www.elucy.nl


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s