Bijgewerkt | Dionisio Gonzalez


Hotel Bauer – © Dionisio Gonzalez

Jij kijkt, kijkt nog eens goed, komt wat dichterbij en weet zeker dat het niet klopt met het beeld dat je zelf hebt van, in het geval van de foto hierboven, Venetië of, zie hieronder, het algemene beeld van een sloppenwijk. In bestaande, soms bekende, stadsarchitectuur zie je gebouwen die doen denken aan de architectuur van Zaha Hadid of Frank Gehry terwijl je weet dat deze moderne panden er niet staan. Het zijn fotobewerkingen van de Spaanse fotograaf en kunstenaar Dionisio Gonzalez (Gijon, 1965) die tot 7 april zijn fotoserie Favelas toont in Galerie Richard, New York.


Roberto Marinho – © Dionisio Gonzalez


Buraco Quente 2 – © Dionisio Gonzalez

Het is een interessante serie waarin en waarmee Gonzalez een herschikking en transformatie van de sloppenwijk laat zien. De foto’s zijn prachtig van kleur en hebben het karakter van een documentaire daar waar ze stadsontwikkeling en de rol van bijvoorbeeld de favels bevragen en onder de loep nemen.

De tegenstelling van de architectuur die Gonzalez ‘invoegt’ – modern, gebouwd met weerspiegelende materialen als glas en staal – en de bestaande architectuur is natuurlijk opvallend. Het past – letterlijk – maar het botst. Evenals de twee werelden die ze vertegenwoordigen.

De architectuur die Gonzalez inpast in zijn foto’s is ook terug te zien in zijn ruimtelijk werk zoals Ho Chi Ming’s room en Preludio.


Ho Chi Ming’s room – © Dionisio Gonzalez


Preludio – © Dionisio Gonzalez

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s