Onder de wol | HEMA ontwerp van Studio Kluif

Pot, pan, pollepel, sok, t-shirt, schrift, lamp, speelgoed, vaas of kussen. Laat het een willekeurige voorbijganger zien en grote kans dat hij of zij het HEMA ontwerp meteen weet aan te wijzen. De producten, winkels en verpakkingen van HEMA zijn herkenbaar, opvallend, fris en modern en bovendien spreken ze een grote groep mensen aan. HEMA staat al jaren bekend om zijn uitzonderlijke ontwerpen en doet er ook alles aan de goede reputatie van dat zo kenmerkende design in combinatie met relatief lage prijzen en goede kwaliteit te handhaven.

En dat valt de rest van de wereld ook op. The DieLine is een gerenommeerde Engelstalige en internationaal georiënteerde website en uitgeverij die zich volledig toelegt op package en product design. Online bespreken ze de Dekbed-serie die HEMA in samenwerking met Studio Kluif in het schap heeft gelegd. En terecht. De verpakking, die The DieLine omschrijft als ‘a detailed to-bed visual narrative confidently executed in a single color’ is fantastisch! Ik vind het de hoogste tijd voor een nieuw dekbedje. Twee. De verpakking lijst ik in en hang ik boven het bed. Ideetje?

Studio Kluif ontwerpt sinds 2002 voor HEMA. En dan gaat het niet alleen om verpakkingen maar ook om producten, illustraties voor de restaurants, logo’s en filmpjes. Liefhebbers van goed ontwerp, moeten zeker een kijkje nemen op www.studiokluif.nl. Bis Publishers uit Amsterdam zal in de nabije toekomst de vierde monografie over deze creatieve studio uit Den Bosch publiceren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s